דלקת מפרקים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

22/01/2010 | 19:39 | מאת: סיגי

כיוון שפורום דומה לא פעיל כנראה בסוף שבוע וכיוון שהמענה לשאלתי דחוף ,אנסה בפורום זה: בעקבות כאבי פרקים והתנפחותם נערכו לי בדיקות דם: ANA- חיוב. RF- חיובי. CCP – חיובי חזק-179:00 השאר בסדר,למעט נטילת אלטרוקסין 100 מזה 10 שנים שיקוף ראות - תקין שדה ראיה,יובש בעין - תקין תפקודי הכבד - תקין שקיעת דם ספירת דם - תקין ריאומטולוג מומחה- אבחן RA בשלב אגרסיבי ורשם טיפול עם methotrexat-מ"ג2,5,חמש יחידות פעם בשבוע. ריאומטולוג בקופת- חולים אבחן לפני תוצאות בדיקות הדם-חשד ל-RA ובשלב ראשון קבלתי diprospan בזריקה שעצרה תופעות אגרסביות כמו נפיחות וכאבים עד כדי שיתוק, אך לשבועיים בלבד . אחרי תוצאות הבדיקות הרופא אבחן RA בצורת PR. רשם טיפול ב-plaquenil-מ"ג200 עם הכפלת הכמות בהמשך. לאחר עיון ובדיקה ,נוכחתי ששתי התרופות מסוכנות. מטוטרקסט- יעיל אך עלול לפגוע בין היתר בכבד. הכבד שלי מעולם לא נתן תוצאות דם מדאיגות אך ממרומי גילי וניסיוני,אני יודעת שהוא רגיש מאוד. .גם מנשירת שיער אני פוחדת עד כדי סיוט. מאידך, פלקוניל פוגע בצורה אומנם הפיכה ברשתית אך השפעתו נגד RA איטית יותר ממטוטרקסט. זכור לי גם, שפלקוניל עלול לעורר דיכאון מתמשך . הרופא המומחה לדעתי, מגזים מעט לגבי חומרת אגרסיות המחלה. רופא בקופת חולים לעומת זאת, ממעיט בחומרת התסמינים ולא ממש היה מרוכז במהלך הביקור האחרון שלי אצלו. האמת היא איפה שהוא באמצע !! כלומר , אחרי הזריקה הרגשתי אומנם הטבה לא מבוטלת ,אולם אחרי שבועיים הכאבים באצבעות ובפרקי הגפיים העליונות והתחתונות לרבות נפיחות במספר פרקים , שכבר לא עוברת (בניגוד לטרום זריקה) הכול לצערי חזר. מה לעשות? באיזה מהתרופות להתחיל את הטיפול ? מקווה לקבל תשובה שתעזור לי להחליט עוד היום כי המחלה מתקדמת!!!

סיגי שלום דלקת פרקים שגרונית שהיא קרוב לודאי האבחנה שלךנוטה למהלך אגרסיבי יותר כאשר תוצאת האנטי CCP חיובית כפי שציינת אצלך. הטיפול במטוטרוקסט הוא הבסיס לכל טיפול התחלתי בדלקת פרקים שגרונית ועל כך בדר"כ מוסיפים טיפול בתרוות נוספות כגון פלקניל ואחרות. שתי התרופות בטוחות לשימוש לאורך זמן ומצריכות מעקב שגרתי אחר תפקודי כבד ובדיקות ראייה ( פעם בשנה). במידה ובדיקות הכבד תקינות אין כל סכנה לפגיעה כבדית. מציע לך ליטול את התרופות כפי שהוצע לך. יש לזכור שסטרואידים (למשל דיפרוספן) מאוד עוזרים בשלב החריף עד שהתרופות האחרות מתחילות להשפיע (חודש עד 3 חודשים). בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים