מיפוי עצמות ?האם מעיד על דלקת מפרקים .כאבים עזים בידיים ובקרסול בת 31

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

26/10/2020 | 22:18 | מאת: ד

שלום רב אני סובלת מכאבים נוראיים בידיים ללא הטבה . אני מוגבלת עם הידיים אפילו בפעולות הכי פשוטות . כירורג כף יד שלח אותי לבירור ריאמטולוגי עקב ציסטות מפושטות בשורש כף יד שפרצו גבולות וציסטה מאוד גדולה בסקפואיד .ובבדיקת us רואים דלקת גידים. ביצעתי מיפוי ולהלן התוצאות האם מעיד על דלקת מפרקים?

26/10/2020 | 22:22 | מאת: דד

ביצעתי גם בדיקות rf ו anti ccp תקינות Crp גבוה קצת

שלום אין קובץ מצורף של המיפוי. באופן כללי מיפוי אינו בדיקה טובה לאבחנה של דלקת מפרקים. אם האבחנה של הראומטולוג לא תהיה חד משמעית על פי הקליניקה קרוב לודאי שהבדיקה שתתרום את המידע הרב ביותר היא MRI של כף היד.

27/10/2020 | 11:24 | מאת: דודו

מיפוי: קליטה פתולוגית מוקדית בסקפואיד מימין. קיימות קליטות מוגברות בשורשי כפות הידיים.בחלקו הדיסטלי של מטה קרפל מספר 3 יד ימין,המפרק טיהיו טלרי מדיאלי מימין,בפטלות. לסיכום: הממצא בסקפואיד מימין יכול להתאים או לתהליך אחר . שאר הממצאים בציפוי יכולים להתאים לשינויים ניווניים וארטיריטם

27/10/2020 | 11:28 | מאת: דודו

פתולוגיה המוקדמת בסקפואיד מימין יכול להיות שזה שבר כי נפלתי על יד מושטת לפני שנה ולא ראו בצילומים ואם לא שבר,יכול להיות שזה נמק עצם כי יש לי ציסטות מפושטות בשורש כף היד . וציסטה מעוגלת גדולה מאוד בסקפואיד

שלום ציסטות גדולות בעצם אינן בדרך כלל ביטוי למחלה דלקתית. חבלה מנפילה היא סיבה נפוצה לנזקבסקפואיד. אם הכאב הוא ביד אחת שבה נחבלת שאר השינויים יכולים להיות משניים לחבלה. הדבר החשוב הוא המכלול (התלונות/הבדיקה והדימות .)

מנהל פורום דלקות מפרקים