כאבים משמעותיים לאורך הרגליים - עזרה.

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

02/12/2019 | 18:43 | מאת: מני

שלום, בן 25 ברקע יש לי דלקת מפרקים ankylosing spondylitis. כבר 5 שנים יש לי כאבים בשתי הרגליים מאחורה, לאורך העצב הסכיאטי. הכאבים שאני מרגיש לא מוקרנים מהגב לרגליים אלא פשוט כואב לי לאורך כל הרגל מאחורה, כל פעם רגל אחרת ולעיתים שתיהן ביחד, בעיקר באזור הירך מאחורה. בשבוע האחרון יש לי החמרה, ובזמן שאני מתיישב אני מרגיש כאב חזק מאוד בירך שמאלית מאחורה, ובכל תזוזה של פלג הגוף העליון, אני מרגיש את הכאב החזק והנוראי הזה בירך מאחורה. היום כואב לי אפילו בזמן הליכה וגם כשרגל שמאל מושטת קדימה באופן טבעי בזמן ההליכה. בעבר ביצעתי mri וראו בלט דיסק בגב התחתון אבל זכור לי שאמרו לי שהוא לא משמעותי. מה עליי לעשות? האם זה יכול להיות סכיאטיקה שקשורה לדלקת המפרקים שבחוליות? אני רוצה להבין ממה זה נובע ואיך אני יכול לטפל בזה. כשאני פונה לראומטולוגים הם אומרים לי שזה לא התחום שלהם, וכשאני פונה לאורטופדים הם לא יודעים כל כך מה להגיד לי, אני חייב עזרה במציאת סיבת הכאב ולדעת איך אפשר לטפל. אציין כי היום עברתי בדיקת דם, וערכי הברזל שלי בדם הם: * רמת iron - 82. (65-175). * טרנספריטין - 322 . ( 200-380). * טרנספריטין סטורציה - 18אחוז. ( 15-50). * פריטין - 27 ( 21.8-275). * רמת folic acid - 4 (3.1-20.5). * ויטמין b12 - 381 ( 187-1060). בקרוב אעבור גם בדיקת רמת ויטמין b6 . תודה.

שלום לא כתבת האם אתה מטופל ובמה. כאב מסוג זה יכול להיות ביטוי למעורבות גידים שאופיינית ל ANKYLOSING SPONDYLITIS ואם אכן כך צריכה להיות מוקלת על ידי נוגדי TNF

מנהל פורום דלקות מפרקים