שילוב מתוטקרקסט ואוטזלה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

28/10/2019 | 09:38 | מאת: רומי

אובחנתי בדלקת מפרקים פסוריאטרית.כרגע כחודשיים מתוטרקסט 15 מ"ג שעדיין לא משפיע והדלקת מתפשטת מעבר לרגליים.כרגע הידיים לא מתפקדות, ברמה של קושי להפעיל כח מינימלי באצבעות, להרים ידיים ,.לרכו כפתור וכו'..בפגישה האחרונה שילבו לי אוטזלה שעוד לא התחלתי. האם יש סיכוי שה MTX בכלל יתחיל להשפיע לאור ההרעה בדלקת?ואם כן איך אפשר להקל בתקופת הביניים הארוכה.האם האוטזלה מגיבה מהר יותר?

שלום רב למטוטרוקסט לוקי בערך 4- 6 שבועות להתחיל להשפיע . שיא ההשפעה בדר"כ לאחר 3 חודשים. אוטזלה עובדת לאט יחסית- כ 3 חודשים. גשר מהיר עד לפעולת התרופות הנ"ל הוא בעזרת סטרואידים או תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידים כדון אתופן ארקוקסיה נקסין וכו'

מנהל פורום דלקות מפרקים