mtx: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לmtx?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

mtx: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב,האם במידה וקיימת נשירת שיער וחשד ללופוס יש דרך למנוע מצב של היווצרות קרחות?כיצד חולי לופוס מטפלים בנשירת שיער והאם הפלאוקווניל יעיל במקרים כאלו או שלא ניתן למנוע התקרחות כתוצאה ממחלת לופוס?

שלום, צריך לבחון כמה דברים: - האם ההתקרחות בכלל קשורה ללופוס. יתכנו סיבות אחרות כמו חוסר איזון בלוטת התריס, חסרים של ברזל, ויטמינים כמו B12 וכו'. במקרה כזה הטיפול הוא בבעיה עצמה ולא בלופוס (למשל, לקחת ברזל) - במידה ויש חשד ללופוס פעילה, מה לגבי מערכות אחרות בגוף, למשל כליות, מפרקים, ממצאים אחרים בעור, בדיקות מעבדה שיכולות להעיד על מחלה פעילה. במקרה כזה הטיפול הוא כוללני ויכול לעזור גם להתקרחות - קיימת אפשרות בהתקרחות נגרמת מתרופות שנותנים ללופוס, כמו פרדניזון, MTX ועוד. - במידה והפריחה היא ביטוי ללופוס פעיל שקיים רק בעור ולא במקום אחר, צריך לפנות לרופא עור מומחה למחלות אוטואימוניות. יש כמה סוגי התקרחות, הופעת נגעים עוריים מסוגים שונים. לפעמים צריך לקחת ביופסיה כדי לאבחן. אם פלקווניל לא מספיק לעיתים אפשר להזריק קורטיזון לזקיקי השיער. בהצלחה

האם פלקווניל יעיל במקרה של נגעים על הקרקפת (dle) אלופציה אראטה + נשירת שיער מפושטת ? האם פלקווניל יפסיק את הנשירה וירפא את הנגעים....בנוסף לאלוקום . תודה.

כפי שכבר הגבתי לשאלות דומות בנושא (11/6/2018), לאיבוד שיער בלופוס יש כמה אפשרויות ולא רק המחלה עצמה. במידה ולופוס עצמו גורם לפריחות או לאיבוד שיער, צריך לטפל במחלה, בין אם בטיפול מקומי ובין אם טיפול סיסטמי. צריך לבדוק שאין פגיעה באיברים אחרים בגוף לפני קביעת הטיפול המתאים. ספציפית לגבי DLE- פלקווניל יכול להיות טיפול מתאים, גם הזרקות של קורטיזון לזקיקי השיער, משחות שמכילות סטרואידים או תרופה אחרת המשפיעה על מערכת החיסון (ציקלוספורין למשל). בכל מקרה, מומלץ להיוועץ עם רופא עור שמומחה למחלות אוטואימוניות, יש רופאים מומחים במרפאות חוץ בבתי החולים.

נעמה משתמשת במייל שלי ושואלת שאלות בשמי ,תפסיקי לעשות זאת מייד!!!,האם בפורום זה פורסם גם המייל הפרטי שלי?

סליחה טעות שלי לא הבנתי משהו.

חולה בדלקת פרקים מקבל מטוטרקסט 20 מג פעם בשבוע בזריקה עקב ריפלוקס קיבלתי נקסיום 20 מג פעמיים ביום אני קורה בעלון שנקסיום מסוכן לקחת עם מטוטרקסט האם זה נכון תודה

שלום, אכן יש אינטראקציה בין שתי התרופות. טיפול בנקסיום עלול להעלות רמות של MTX ע"י עיכוב פינוי התרופה דרך הכליה. אבל אין מניעה חד משמעית לשימוש במיוחד שזה פעם בשבוע. ולכן ניתן להמשיך ליטול תוך זהירות ומעקב אחרי סימנים של עליה ברמות ב- MTX כמו התפתחות של אפטות, שינויים בעור וכו'. בריאות שלמה,

אשתי נכנסה להריון ואחרי כחודש בערך היה דימום ובבדיקת u.s שעשו לה ראו הריון מולארי חלקי. ישר עברה גרידה והבטא התחילה לרדת ואז פתאום התחילה לעלות עברה היסטרוסקופיה וct באזור החזה והאגן ונמצא ממצא בריאות. התחלנו טיפול של אקטינומצין שבדני הטיפולים הראשון שלו אכן עזר אך בטיפול השלישי שוב הייתה עלייה בערכי הבטא. עברנו לטיפול בזריקות mtx שגם כן עזרו בפעם הראשונה ובפעם השניה הבטא שוב עלתה. לאחר התייעצות עם מומחים בחול הומלץ על ניסוי עם טיפול של קרבופלטין שלא עזר וכיום טנחנו התחלנו טיפול של ema-co הדאלה שלי היא האם היא הייתה צריכה לעבור איזשהו ניתוח להוצאת דגימה מהריאות או שמספיק הטיפול שהיא עוברת?ושאלה נוספת כיון שאנחנו נמצאים בתביעה עם חברת הביטוח שדורשת לקבל דוח פתולוגי שמאשר כי אכן מדובר במחלת סרטן. האם יש אפשרות לעדות פתולוגיה עם אבחנה שתתאים לחברת הביטוח?

ראשית הטיפול שאישתך מקבלת נראה כטיפול הנכון והמומלץ במקרה זה אין צורך לא מקובל ואפילו מסוכן בשלב זה לעשות ביופסיה לקבלת דגימה פתולוגית חברת הביטוח לא מבינה שום דבר ורצוי פשוט מכתב מגינקואונקולוג מומחה שיסביר להם למה מדובר במחלת סרטן ושאין צורך בתשובה פתולוגית מעבר לתשובה הראשונית של של גרידת הרחם

תודה רבה על התשובה. אבל במידה ויצא בתוצאות הבדיקה המגרידה שזה מולה האם זה נותן את הגושפנקה לחברת הביטוח הרי הם רוצים לראות את הstage ולמיטב הבנתי ספיציפית בסוג המחלה זאת זה נקבע לפי התפשטות הגרורות. ותוך כמה טיפולים לדעתך הביטא שלה תגיע ל0-2 כיום היא סיימה סבב ראשון של הטיפול והביטא שלה 93לפני תחילת הטיפול היה 515

מצ''ב תוצאות פתולוגיה מהגרידה האם יש פה stage grade

ברוך שלום, אשתי במצב דומה אך מתחילה לקבל את הטיפול באקטינומצין. רציתי לדעת האם הטיפול שציינת ema-co וערכי הבטא ירדו? ותוך כמה טיפולים/זמן?

שלום, חולת RA בת 58, ומועמדת לטיפול ביולוגי, לאחר כישלון פלקוויניל, MTX וערבה 20. בעקבות ריפמפין (מנטו 12 ממ) התפתחה צהבת טוקסית והופסקה גם הערבה. ממתינים עכשיו לתוצאות קוונטיפרון. בינתיים רק על פרדניזון 10מ"ג. ב2004 נדבקתי ב HSV-2 והיו לי כמה התקפים באותה שנה. מאז לא היו התקפים. בילדותי, חליתי באבעבועות רוח. שתי שאלות בבקשה: (1) יש קשר בין HSV2 לבין כדאיות לחסן נגד שלבקת חוגרת? (2) האם ניתן לקבל חיסון נגד שלבקת חוגרת, בזמן נטילת פרדניזון 10 מ"ג.? תודה רבה!

שלום איני נכירה קשר בין חיסון להרפס זוסטר ומחלת הרפס בעבר. ההמלצות הן לא לתת את החיסון בזמן טיפול מדכא מערכת חיסונית. לגבי פרדניזון ספציפית - ההמלצה היא לא לחסן בזמן נטילת פרדניזון מעל ל 20 מ"ג למשך שבועיים לפחות - אולם למיקסום היעילות, רצוי להיות כמובן ללא טיפול אימונוסופרסיבי.

תודה רבה

פורומים בנושא mtx
פורום תרופות ורוקחות - תמיכה
פורום תמיכה הדדית ודיון על תרופות ועל מידע רפואי/תרופתי. הגולשים מוזמנים...
פורום תרומת תרופות לנזקקים - בשיתוף עם עמותת "חברים לרפואה"
במסגרת הפורום יוכלו הגולשים שזקוקים לתרופות להתייעץ כיצד להגיע לאלו שיכו...
פורום שיקום נשימתי
ד"ר דיצה גרוס תסביר לגולשים כיצד ניתן להקל על בעיות המשפיעות על קושי נשימתי