האם יש קשר בין סקרואיליאיטיס ו-TRX

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

20/12/2018 | 08:31 | מאת: ול

שלום, בתקופת שירותי הצבאי סבלתי מסקרואיליאיטיס וטופלתי בארקוקסיה. מאז שחרורי (לפני כשנתיים) פחתו הכאבים ומבדיקת MRI שנערכה לי נראה היה כי הדלקת נעלמה. לפני כחודש וחצי התחלתי להתאמן עם רצועות TRX, ובין היתר מבוצעת במהלך האימונים עבודה על חיזוק שרירי הגב התחתון. מזה כמה ימים אני חשה בכאבי גב חזקים מאד באותו מיקום של הדלקת שהיתה לי בעבר, לרבות דקירות וסימפטומים מוכרים. רופא המשפחה נתן לי שוב ארקוקסיה והמליץ שאפסיק עם אימוני ה-TRX. שאלתי - האם אימון כאמור יכול להזיק עד כדי חזרה של הדלקת? תודה רבה

שלום לעיתים קשה להבדיל בין כאב גב ממאמץ וכאב גב מדלקת. פעילות גופנית מאומצת יכולה לעיתים לגרום לשינויים שיראו ב MRI כמו דלקת. רצוי להפסיק את הפעילות למספר ימים ולבחון מה קורה לכאב. במידה והוא פחת ה TRX " אשם". במידה ולא פחת יהיה מקום לחשוב על התלקחות של הדלקת.

מנהל פורום דלקות מפרקים