דלקת חוליות מקשחת ודלקות גידים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

24/07/2018 | 18:27 | מאת: אורי

לאחר הרבה שנים של סבל אובחנתי בדלקת חוליות מקשחת הספונדילוארתרופי שלפי התיאור של המומחה זה בגידים והרקמות הסבל יש נוקשות בוקר ונשללה פיברומאלגיה על ידי 2 ראמוטולוגים בלתי יתואר בבדיקות הדם אין ממצאים חריגים למעט נתרפולים גבוהים בmri אין ממצאים במישפחתי יש 4אחים אם פסוריאזיס ואחות אם מחלת מעי כרון בני דודים אם אותם סימנים בשל לחץ דם גבוהה הוחלט על טיפול ביומירה זריקה כול לשבועיים ואכן הייתה הקלה קטנה בכאב מפושט בכול הפרקים והחיבורים בעוצמה מאחד ועד 10 8 9 השאלה הנשאלת האם יש מצב כזה שללא ממצאים בבדיקות דם וmri המחלה הזו יכולה להיות ושאלה שניה תוך כמה זמן אמורה היומירה לפעול אני בזריקה השלישית ועובד עצות

שלום האבחנה של דלקת מפרקים מקשחת נעשית בדר"כ על סמך בידקה גנטית עם כאב גב דלקתי והיסטוריה משפחתחת דומה לזו שתארת או ממצאים בצילום או ב MRI של עמוד השדרה וכאב גב דלקתי. רצוי להמתין חודשיים-שלשה טרם החלטה שתרופה אינה יעילה.

מנהל פורום דלקות מפרקים