דלקת פרקים גאוט טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

03/06/2018 | 14:59 | מאת: לילך

שלום, בעלי קיבל התקף ראשון של גאוט לפני חודשיים. אורתופד זיהה מיד שמדובר בגאוט ושלח לבדיקות דם (צילום הרנטגן היה תקין). רמת חומצה אורית היתה 7.4 כדי להרגיע את הכאבים קיבל ארקוקסיה 120 מ"ג ולאחר מכן טיפול יומיומי באלרוריל 100 מ"ג, ושינה תזונה לפי מה שמתאים לחולי גאוט, כעבור חודש קיבל התקף נוסף ואתמול עוד אחד....הרגל לא מספיקה להחלים... הוא לא אוכל בשר/דגים, לא שותה אלכוהול. רמת חומצה אורית מבדיקה אחרונה שעשה לפני שבועיים עומדת על 6.1

שלום 1.ראשית צריך לוודא שמדובר ב GOUT. ישנם מצבים דומים לגאוט שאינם גאוט. 2. הטיפול באלוריל גורם בתחילה ליותר התקפים עד שרמת חומצת השתן מתייצבת. 3. 100 מג אלוריל הוא מינון קטן. בדר"כ ניתן מינון של לא פחות מ 300 מג ביום ( באופן הדרגתי) 4. ניתן להוסיף טיפול מונע בקולכיצין להפחתת כמות ההתקפים 5. חוץ מדיאטה יתכנו גורמים אחרים הגורמים לגאוט ( למשל תרופות) 6. רצוי להגיע לראומטולוג עם תמונות (במצלמת הטלפון) של ההתקף.

מנהל פורום דלקות מפרקים