שאלה לגבי סלזופירין

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

14/04/2018 | 13:50 | מאת: אוהד

שלום,אני עומד להתחיל להשתמש עם סלזופירין , כשהיעד הוא 2 גרם ליום, תוך עליה הדרגתית. קראתי על התרופה הזאת שמספר אנשים מתו מהתרופה (כ6-7 אנשים בערך, לא זוכר את המספר המדויק) בין אם מפגיעה בכבד, ובין אם מפגיעה בכליות או ממחלת ריאות. רציתי לשאול מה ידוע לך על זה? לגבי האנשים שמתו משימוש בתרופה- באיזה שנים זה קרה? כי הריי זאת תרופה מאוד ותיקה עם ותק של מספר עשורים. והאם בדיקות דם תכופות לתפקודי כבד וכליות יכולות למנוע התדרדרות של פגיעה בכבד ובכליות? אודה על כל אינפורמציה בעניין זה.

שלום אין כמעט תרופה שלא היו לגביה דיווחים על תמותה במנגנון כזה או אחר. כפי שציינת התמותה מסלזופירין נמוכה נדירה ביותר אך בהחלט תתכנה תופעות לוואי. לצורך זה מתבצע מעקב תוך כדי נטילת התרופה ולצורך זה היא גם ניתנת במינון מדורג על פני מספר שבועות. ההנחיות כפי שהן מוכרות לי הן מעקב שבועי אחר תפקודי כבד וספירת דם במהלך החודש הראשון לנטילה.רק אם אין תופעות לוואי ואין הפרעה בתפקודי הכבד ובספירת הדם עולים במינון התרופה. לאחר החודש הראשון המעקב הוא פעם בחודש ולאחר 3 חודשים ניתן להסתפק במעקב כל 3 חודשים. יש להתייחס לחום /פריחה ונגעים בפה כתופעות לוואי אפשריות לתרופה ולהפסיק את הטיפול בה עד אשר הדברים מתבררים על ידי הרופא.

מנהל פורום דלקות מפרקים