כאב במפרק באצבע כף יד ימין

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

28/10/2017 | 20:58 | מאת: אבי

שלום רב. זה כבר כמה שנים שמופיע ונעלם לי לאחר שלושה ימים,לי כאב ונפיחות באותו המפרק ובאותה האצבע בכף יד ימין. המפרק המדובר הוא בדיוק בחיבור האצבע לכף היד. כשהכאב,הנפיחות והאודם שמסביב למפרק מופיעים,איני יכול לסגור את כף היד לאגרוף מפאת הכאבים. כמו שהזכרתי לעיל,זה עובר לבד ובלי שום טיפול לאחר שלושה ימים....כמובן בהדרגה. אבקש את דעתך המקצועית,מה זה יכול להיות ומה אתה מציע לי לעשות בקשר לכך? תודה ושבוע טוב. אבי

שלום נשמע שמדובר בדלקת במפרק. תתכנה כמה סיבות. למשל גאוט ( על רקע עודף חומצת שתן) או דלקת מפרקים פסוריאטית. כדאי לתעד במצלמה ולגשת לראומטולוג. אם תבצע צילום רנטגן של כף היד טרם הפנייה לראומטולוג זה עשוי להועיל באבחנה. ניכר שיש מקום ודרך ךטפל בזה.

מנהל פורום דלקות מפרקים