דלקת שגרונית או דלקת בשרירים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

24/02/2017 | 19:20 | מאת: שירי

שלום דר אני בת 43 ולפני כשנה החלו לי כאבי שרירים חזקים בירכיים עם קשיון בוקר לאחר כחודשיים התחיל גם בזרועות. לאחרונה גם בצוואר. בבדיקות דם יש לי Crp 1.9. מעבר לכך כל הבדיקות דם שלי היו תקינות כולל Rf שיצא שלילי. לאחר התייעצות עם שני ראמטולוגים הוחלט לעשות בדיקת anti ccp שאכן יצאה חיובי ואז הוחלט שיש לי דלקת פרקים שגרונית. חשוב לי לציין כי הכאבים החזקים שלי הם רק בשרירים, אין אודם ונפיחות באף אחד מהמפרקים! מטופלת ב מטרוטקסט כבר שלושה חודשים 6 כדורים פעם בשבוע יש שיפור בקשיון בוקר אך עדיין כאבי שרירים חזקים וה Crp לא משתפר. הייתי רוצה לשאול האם יכול להיות שאולי מדובר במחלה אחרת שקשורה דווקא לשרירים ולא למפרקים תודה

שלום בדיקת אנטי CCP היא יחסית ספציפית לדלקת מפרקים שגרונית אך יש מקום לנוכח תלונותייך לבדוק גם אפשרויות אחרות. הבדיקות פשוטות וקרוב לודאי כבר נעשו. למשך בדיקת כוח השרירים שלך ובדיקת אנזימי השריר בדם. אילה בודקים בדרגת ודאות גבוהה שאין מדובר בדלקת בשרירים.

02/03/2017 | 08:03 | מאת: שירי

תודה ד״ר. תוכל בבקשה לרשום לי את הבדיקת דם שיש לעשות ? אני רוצה לוודא שעשיתי אותה. המון תודה

CPK

מנהל פורום דלקות מפרקים