חשד לסמונת סיוגרן - ביופסיה של MSG

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

07/02/2017 | 09:05 | מאת: תסמונת סיוגרן

שלם רב ראומטולוג שלח אותי בגלל חשד לתסמונת סיוגרן (אך אין מספיק קריטריונים ), למיפוי בלוטת הרוק ולבדיקת פה ולסת ביופסיה של MSG בגלל יובש מעט בפה. בשירמר טסט יצא 10 ממ בכל עין. כיצד נערכת הביופסיה בפה האם זה נחוץ , האם יש כאבים בבדיקה. (נקבע לי תאריך בתל השומר) . אני אמורה גם לעבור שתלים בפה. האם זה מפריע . אני מאד מתלבטת אם לעבור את הביופסיה. אנא תשובתך גם מה היא התסמונת הזו ומה ההשלכות שלה . האם יש בכלל טיפול לזה. תודה מראש על תשובתך אתי

שלום ישנם חילוקי דעות על ההגדרה המדוייקת של תסמונת סיוגרן. מבחן שירמר כפי שתארת אינו תומך בבעיה. יש לבדוק כמותית את כמות הרוק המופרשת ב 5 דקות. יש לבדוק נוגדנים מסויימים בדם וכן אפשר לבצע US של בלוטות הרוק ומיפוי. מכיון שאין לנו טיפול ספציפי בתסמונת SJOGREN השאלה של ביופסיה היא על פי שיקול משותף של הראומטולוג/רופא פה ולסת ושל הפציינט. הביופסיה נעשית מתוך החלק הפנימי של השפה התחתונה. בדרכ ללא סיבוכים. הסיבוך האפשרי הוא פגיעה בעצב הגורמת להפרעה בתחושה בשפה.

12/02/2017 | 09:16 | מאת: אתי

שלום רב, תודה על תשובתך . אבל אם אין טיפול ספציפי לתסמונת מדוע לעבור ביופסיה מכאיבה כזו עם סיבוך אפשרי של פגיעה בעצב. האם לא מספיק לעבור מיפוי בלוטת הרוק ובדיקות דם. האם יש השלכות מסוכנות לתסמונת הזו משך השנים. ומה מרגישים כשיש אותה. לרואומטלוג לא היה שיקול משותף עם רופא פה ולסת ולא איתי. נשלחתי לביופסיה שאותה אני לא יודעת עם כל כך נחוץ לעבור ודי חוששת. ושוב תודה על תשובתך

מנהל פורום דלקות מפרקים