תסמונת סיוגרן מתקדמת מהר

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

23/12/2016 | 22:20 | מאת: אור

שלום. סובלת מסיוגרן שמתקדם מאוד מהר, ומתבטא בעיקר ביובש עז, עייפות קיצונית, פגיעה קוגניטיבית, תסמינים נוירופתיים, כאבי פרקים ונשירה חזקה מהראש ועוד אזורים בגוף על רקע אוטואימוני שרופא העור אמר שיכול להיות בגלל הסיוגרן. ניסיתי םלקווניל אך הפסקתי מהר בגלל תופעות לוואי רבות. מקריאה באינטרנט אני רואה שלא מעט אנשים שנוטלים במטרה אומרים שזה עוזר להם, בעיקר עם העייפות, הבעיות הקוגניטיביות והכאבים, וחלק גדול מדווח על הקלה ביובש. רציתי לשאול בבקשה מה הסיכוי שראמטולוג ירשום לי את התרופה (אני יודעת שהיא יקרה, אבל אולי הביטוח הפרטי יוכל לעזור). אני ממש סובלת. תודה וסליחה

שלום אני מניח שהתכוונת ל MABTHERA. היו תקוות רבות שתרופה זו תועיל ליובש אך נראה שהתועלת מועטה מאד אם בכלל. התרופה עשוייה להועיל בביטויים נדירים אך קשים של המחלה כמו בעיות עצביות , ראתיות ואחרות.

מנהל פורום דלקות מפרקים