תחושות היפו מטעות

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

27/08/2011 | 19:19 | מאת: הילה

לבתי בת ה-10, עם סוכרת כחודשיים, יש תחושות מאד ברורות של היפו. חולשה בכל הגוף, רעידות ברגליים ובידיים, ואכן התחושות עד מס' ימים, אכן הוכיחו את המצב לפי בדיקת דם. בימים האחרונים היא חשה את אותן תחושות, אך הרמה של הסוכר היתה תקינה 120-170. בכלל בימים האחרונים היא חשה עייפות במשך כל היום, למרות שלפי בדיקות הדם היא די מאוזנת. מה זה אומר ? תודה.

28/08/2011 | 16:47 | מאת: איזבלה אינסל

בתך ע?כ?ש??ו נמצאת בתקופה של ירח דבש (הפרשה ספונטנית של אינסולין מתאי בטא של לבלב, שעדיין פועלים), והגוף בונה את הסף של רמות הסוכר מחדש, כי הוא התרגל לרמות סוכר גבוהות. יכול להיות שיש לה עליות וירידות חדות ברמות הסוכר. כשה רמת הסוכר מישתנה במהירות, מופרש אדרנלין, ואדם מרגיש סימני היפוגליקמיה. גם כשה רמת סוכר גבוהה מהרגיל, בן אדם יכול להרגיש סימני היפוגליקמיה. העייפות יכול להיות עקב סיבות רבות. קודם כל עקב חוסר שינה. עקב חוסר תזונה.עקב חוסר בהמוגלובין וברזל. עקב קפיצות ברמות הסוכר. עקב בעיות בתיפקודי בלוטת הריס. ועוד הרבה אחרות. אם את חושבת שזה משהו מדעיג או קיצוני, צריך ליפנות לרופא ילדים ורופא סוכרת.

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1