סוכרת חדשה TYPE 1

דיון מתוך פורום  בוגרים עם סוכרת סוג 1

03/03/2011 | 10:05 | מאת: אנינומוס

שלום רב, לפני 10 חודשים ניגשתי לבדיקות עקב ירידה של 15 ק"ג במהלך 3 חודשים צימאון ושתן בלילות. ברצוני להדגיש שאין לי עבר רפואי למעט פציעה ישנה מלפני 28 שנים ממלחמת שלום הגליל ברגל . בבדיקת הדם שבוצעה לי בצום רמת הסוכר הייתה 210 מיד נתנו לי זריקת אינסולין. והועברתי לטיפול אצל רופאה סוכרת במכון לסוכרת במהלך המעקב ובבדיקות היו לי מצבי היפוגליקמיה לפעמים עד רמה של 38-40 . מהיפרגליקמיה עד לרמה של 360 . מאז אני מזריק לנטוס, לפני חצי שנה הרופאה עזבה את המכון ואת קופ"ח ולא נמצא/ה מחליף ואני\חנו חולי הסוכרת בקופ"ח נותרו עם רופאה אחת שלא מספיקה לעמוד בלחץ.התורים הם אחת לארבעה חודשים.בחצי שנה האחרונה שוב חזר מצבי להיפר והיפו למרות הלנטוס. מאז מצבי התדרדר מאד ובימים האחרונים אף למעבר לממצאים הראשונים. נשלחתי ע"י רופאת המשפחה לבדיקות דם להלן התוצאות. בדיקה ראשונה בתאריך ה- 27/02/11 WBC 18.50 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)* NEUTROPHILS 13.00 K/UL ( 1.80- 6.60) (.........)* NEUTROPHILS % 70.30 % ( 46.00- 68.00) (.........)* LYMPHOCYTES 4.08 K/UL ( 1.10- 3.50) (.........)* HEMATOCRIT 50.90 % ( 38.00- 50.00) (.........)* בדיקה חוזרת בתאריך 01/03/11 * (.........) WBC 14.90 K/UL ( 4.00- 10.00 ) * (.........)NEUTROPHILS 9.70 K/UL ( 1.80- 6.60) *(.......*.) NEUTROPHILS % 65.20 % ( 46.00- 68.00) * (.........) LYMPHOCYTES 3.75 K/UL ( 1.10- 3.50) (..*......) LYMPHOCYTES % 25.30 % ( 15.00- 45.00) *(.........)HEMATOCRIT 51.80 % ( 38.00- 50.00) אני לוקח תרופות -ויטמין D ,לפיטור 40 מ"ג,גלוקופאג' 850, אינסולין (לאנטוס) 10 יח, ואתופן 400. שני רופאים אישרו לי לעבוד 5 שעות ביום במהלך החמש שעות . בחודש האחרון אני סובל מחולשה אני נהיה אדום בפנים כאבי ראש איומים סחרחורות רעידות בידיים כמעט כול הזמן והראיה מטושטשת וכאבים בבטן בישיבה ממושכת. בנוסף עברנו למשרדים חדשים במקום העבודה החדש בקומה 34 ללא חלונות ובמיזוג בלבד ישנו חוסר בחמצן (נבדק ע"י חברה חיצונית ואושר)מאז החמירה ההתדרדרות במצבי . אתמול בבדיקת מעקב קרדיולוג המליץ לתת טריטייס להורדת לחץ דם והדגיש "להגן על הכליות" הבוקר בבדיקה אצל רופאת המשפחה נתנה לי הפניה למיון עקב הבדיקות דם מחשש לזיהום שמוסתר עקב הסוכרת??? אף אחד לא נותן לי דיאגנוזה מדויקת -דלקת בכבד??? כשל בכליות??.לחץ דם גבוהה?? בעיה בסינוסים?? בעיה בדם??? מצורף תצלום תוצאות הבדיקות . אבקש את עזרתכם בדחיפות,פרטים . אני מדגיש לפני שנה הייתי בריא לגמרי רוכב כול בוקר 25 ק"מ תודה מראש.

03/03/2011 | 12:08 | מאת: איזבלה אינסל

בדיקות הדם שלך באמת מעידות על תהליך דלקת בגופך! בנוסף, לפי מה שאתה מספר, יש לך לחץ דם גבוה, ואולי גם חום. לכן אם נשלחת למיון ע"י רופא, כדאי שתלך לבדיקות ושיפור מצבך דחופים. רמות סוכר בדם מאוד תלויים במצב הבסיסי של הגוף, ועולות מאוד אם בן אדם חולה! לכן קודם כל צריך לטפל במחלה חריפה, ואז יהייה אפשר לאזן את הוכר. אך רמות סוכר גבוהים בדם באמת גורמים לסיכון גבוה ללקות בזיהומים שונים! לכן אני ממליצה לגשת למיון כדי לטפל במצב החריף, ואז לקבוע תור דחוף לרפא מומכה לסוכרת, העובד עם קפ"ח שלך, גם אם זה רחוק מהביית. אולי אפשר להפעיל את ביטוחים שונים, אם יש לך, לצורך יעוץ רפואי פרטי. אם תודיע לי איזה קופה אתה, ואיפה אתה גר, אנסה להמליץ לך על אפשרות מעקב. תרגיש טוב, ואשמח לשמוע ממך מה שלומך.

מנהלי פורום בוגרים עם סוכרת סוג 1