ילד בן 13 תת משקל

דיון מתוך פורום  תזונת תינוקות וילדים

22/09/2020 | 14:12 | מאת: גלעד ושרית מאבן יהודה

שלום הבן שלנו בן 13 גובה 1.56 משקל 36 קג עד גיל 3 היה באחוזון 50 במשקל ומאז הלך ושבר עקומות וכבר כמה שנים הוא בתת משקל עם BMI נמוך. בדיקות דם מקיפות תקינות. אין בעיה של שלשושלים. גסטרואנטרולוג אמר לתת לו יותר אוכל. הבעיה שהוא 1. לא אוהב לאכול הרבה 2. בררן באוכל כל פעם לא בא לו משהו אלא משהו אחר 3. עושה המון ספורט 6 ימים בשבוע כדורסל. הוא רזה ומאסת השריר נמוכה. הוא הגיע לגיל 13 ואנחנ ומציעים לו כל הזמן אוכל כמובן עם יותר קלוריות כמו בוטנים אגוזים גלידה שמן זית חלבה ועוד אבל לא מצליחים לגרום לו לאכול הרבה יותר. רצינו לשאול 1. האם אפשר לתת לילד בן 13 לשתות אנשור? שיחזור אחרי אימון כדורסל ישתה כוס ואז קל יותר לתת קלוריות בריאות? 2. יש מה לעשות עם ילד בררן? אתמול רצה שניצל היום כבר לא. פותחים את המקרר או ארון חטפים ושום דבר לא בא לו, למרות שלדבריו קצת רעב... תודה רבה

לפי כל המדדים ומה שאת כותבת הילד חייב יעוץ תזונתי כפי שצריך ומעקב צמוד של דיאטנית מומחת לתזונת ילדים ומתבגרים . תפני לקופת חולים שלך ותקבעי לו תור מסודר לדיאטנית מומחת לתזונת ילדים ומתבגרים

מנהל פורום תזונת תינוקות וילדים