האם לבצא בדיקת מי שפיר

דיון מתוך פורום  בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה

05/03/2018 | 16:57 | מאת: נוגה

בת 39 בסופו דל דבר הריון ספונטי לאחר שלב הזרעות. בדיקות תקינות כולל בדיקות גנטיות,חלבון עוברי וסקירה מוקדמת, אני בשבוע 18ובהתלבטות בין בדיקת הדם לגילוי תסמונת דאון לבין המיי שפיר (חוששת מאוד מהבדיקה).מה עליי לעשות

שלום, ההחלטה היא שלך בלבד תבין סיכון נמוך להפלה כתוצאה מהבדיקה לבין סיכון נמוך ללידת ילד עם שיכול היה התגלות בדיקור מי .שפיר עם או ללא צ'יפ גנטי. אין תשובה חד משמעית וההחלטה הינה אינדיבידואלית לכל אחת ואחד. כמובן שיש לזכור שבדיקת DNA עוברי בדם אמהי לא מחליפה דיקור מי שפיר אלא בדיקה סטטיסטית בריגשות גבוהה לתסמונת דאון , כרומוזמי 13 18 X ו Y ומוטציות בודדות שניתן לבדדוק בנוסף. בברכה ד"ר יוסי הר-טוב

מנהל פורום בדיקות מי שפיר וסיסי שלייה