רווח בין השיניים העליונות

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

24/01/2010 | 15:57 | מאת: עדי

הבעיה האורטודנטית היחידה אצלי היא רווח בין השינים העליונות שנובע מהטיה צדית של כל שן, הרווח היה רחב מאוד בילדותי וכעת עומד על 2 מ"מ בקצה השן למטה ו0.5 מ"מ ליד החניכיים. שאלתי היא האם אפרש להשתמש בשיטה הלינגואלית ולהדביק את הקוביות רק על 2 הישניים הקדמיות? מה משך טיפול כזה?

24/01/2010 | 23:06 | מאת: ד"ר שרי יהב

עדי, שלום הבעייה המטרידה אותך, מוצגת על ידך באופן צר ונקודתי. כעיקרון בכל שיטה ניתן לסגור רווח אך יש לראות ולאבחן האם הבעייה היא באיזור קדמי של השיניים או בסגר בכללותו.על סמך הנתונים הללו איני יכולה לקבוע מהמשך הטיפול. הוא יכול להיות בין חודש ועד שנה ויותר, תלוי במקרה. ממליצה שתפני לאורתודנט לאבחון קליני מדוייק. בהצלחה

27/01/2010 | 09:09 | מאת: עדי

האם ניתן עקרונית להתעלם מבעיות סגר ואחרות במידה וקיימות ולהתרכז אך ורק בסגירת הרווח שעומד על פחות משני מ"מ ונובע מהטיית השיניים בצידה. בגילי 28 איני מעוניינת בטיפול ארוך ובעיות אחרות לא מפריעות לי מלבד הרווח?

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים