טיפול בשן כלואה לילדה

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

13/11/2016 | 15:04 | מאת: עינב

שלום רב, ביתי בת 10 עם שן כלואה (ניב). האורטודנט המליץ על עקירת שן חלב, חשיפה וגשר. שאלתי: האם במיקרה הזה ניתן לדחות את הרכבת הגשר לגיל מבוגר יותר (12)? תודה רבה

שלום עינב עקירת שן החלב עוזרת לעיתים לבקיעה של השן הקבועה. מתפנה מקום באזור השורשים והשן הקבועה יכולה לשפר את עמדתה. לגבי עיתוי הטיפול האורתודונטי, ניתן ליעץ רק על סמך הערכה הכוללת בדיקה וצילומים. תלוי במיקום השן הכלואה, התפתחות כללית של המשנן וכמובן גיל המטופל. בברכה.ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים