רווח בין השיניים האם כדאי לטפל

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

01/11/2016 | 13:30 | מאת: יערה

אני בת 26 ויש אצלי בשיניים הקדמיות רווח קל כאשר שן אחת מעט בולטת משנייה. רופאה מומחית שהייתי אצלה אמרה שזה נובע מדחיפת לשון קלה הרגל בלתי מודע שלא הצלחתי לשנות חרף טיפול אצל קלינאית תקשורת . רופא אחר הציע לי טיפול בפלטה שקופה ואח"כ פלטה לשימור מצב בלילות שאלתי היא האם במצב כזה לא עלול להיגרם נזק לשורשי השיניים שכן ביום השיניים ידחפו ויפתח רווח ובלילה הפלטה תסגור וחוזר חלילה(אני לא מעונינת בקיבוע קבוע). מדובר ברווח של כשני מילימטר בחלקו הגדול ביותר(השיניים נוטצ מעט לצדדים). תודה יערית

שלום יערה תיקון וסגירת הרווח שתארת דורש בסיום קיבוע. ללא הקיבוע הרווח יפתח ברגע שלא תרכיבי את הפלטה. פתיחה וסגירה של הרווח לאורך חודשים ושנים אינה בריאה. בברכה. ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים