בחירת מוצץ לתינוק

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

28/06/2016 | 23:35 | מאת: נטלי

שלום רציתי לשאול האם מוצץ לסרבנים שמוגדר כמוצץ אנטומי המחקה צורה של פטמה יכול לעשות נזק אורטודנטי בעתיד? פטמת המוצץ קטנה ודומה בגודלה ובצורתה לפטמה אמיתית והיא גם קטנה בניגוד ליתר המוצצים. עם זאת קיימים היום מוצצים שמוגדרים כמוצצים אורטודנטיים ולכן רציתי לשאול מה עדיף ? את המוצץ לסרבנים הוא אוהב אבל חשוב לי לשמור על מבנה הלסת והשיניים שיצמחו בעתיד... תודה

שלום השפעת המוצץ תלויה בעיתוישל הזמן שמפסיקים אותו. הפסקת המוצץ בגיל 2-3 שנים בדרך כלל לא גורמת לנזק מצטבר והשפעתו על התפתחות הלסת והשיניים נעלמת. במידה ומפסיקים בגיל 4-5 יש סיכוי לפגיעה בהתפתחות של השיניים והלסתות. לכן בגיל היניקה אין לכך משמעות. בנוסף, מוצץ עדיף על אצבע מפני שהרבה יותר קשה להפסיק בעתיד הרגל שלמציצת אצבע. בברכה. ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים