קיבוע שיניים- חוט ברזל נקרע

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

01/03/2016 | 21:18 | מאת: יעל

שלום, אני בת33. בגיל 22 סיימתי יישור שיניים בלסת העליונה שהיה די פשוט ולקח חצי שנה.(המצב היה קל). מאז כבר כמה פעמים חוט הברזל בקיבוע נקרע אצלי והייתי צריכה לעשות קיבוע חדש. היום אחרי כמה שנים שדווקא הכל היה בסדר, לאחר שאכלתי משהו קשה, רבע מחוט המתכת של הקיבוע נקרע. רציתי בבקשה לברר: 1. האם גם 12 שנים אחרי יישר השיניים חשוב שיהיה קיבוע ובכלל האם צריך אותו לכל החיים? 2. במידה וכן, האם עליי למהר כמה שיותר כדי שיעשו לי קיבוע חדש, או שלחכות חודש לתור שנתנו לי זה בסדר ואין סיכוי ששיניים יזוזו? תודה מראש

שלום יעל השיניים יכולות לזוז כל החיים. גם מי שעשה טיפול אורתודונטי וגם מי שלא עשה טיפול, השיניים יכולות להצטופף או להתרווח. התנועות הנ"ל של שינוי איטיות מאוד. לכן גם לאחר הרבה שנים עדין יש חשש מתזוזת השיניים. מצד שני יש אפשרות שהשיניים שלך התייצבו באופן כזה שכבר לא יזוזו. הרופא שטיפל בך יודע מה אופן השינוי שהשיניים עברו ויכול להעריך את הסיכוי לשינוי. לאור הזמן שעבר, 12 שנה, יתכן והמתנה של חודש לא תגרום לנזק אבל לאור החשש שלך מפני שינוי הייתי שוקל כן לקבע מחדש. בברכה, ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים