סיום טיפול

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

26/12/2009 | 20:41 | מאת: אחת

היי, לפני יומיים סיימתי את הטיפול האורתודנטי- הורדתי את הקוביות ויש לי מספר שאלות: א. יש לי קיבוע פנימי, האם הוא מבטיח במאת האחוזים שהתוצאה תשמר? ב. השינים שלי לבנות, אבל יש שן אחת קצת צהובה, האם יכול להיות שזה מהדבק (האורתודנט ניקה הכל בעקרון...) ג. למה החניכים נפוחות קצת ויש הרגשה מוזרה כזאת בפה? מתי אמורים להתרגל בחזרה לשיניים? סליחה על האריכות ותודה מראש.

28/12/2009 | 23:45 | מאת: ד"ר שרי יהב

ראשית הקיבוע מונע את השפעת שינויי הגיל על הצטופפות שיניים בעתיד. לגבי שאלתך השנייה : ישנה סבירות שהמצב היה כך מלכתחילה אך, כעת את שמה איליו לב יותר לאחר השיפור האסתטי. עירנותו של הרופא המומחה, אמורה לזהות האם הבעייה היתה קיימת מלכתחילה או התהוותה תוך כדי טיפול.ברם, לא סביר שזה נובע משאריות הדבק בלבד. לגבי השאלה השלישית: דלקת חניכיים קלה ,זו תגובה אופיינית לטיפול אורתודנטי. באם ההגיינה טובה והטיפול מסתיים,הריפוי מהיר והחניכיים מתייצבות. ההסתגלות למצב החדש היא כבר בימים הראשונים להסרת המכשור.יש להקפיד על המלצות האורתודנט וביקורות קבועות של שיננית לשמירת ההגיינה.

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים