דיבור

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

14/12/2015 | 18:21 | מאת: מתן

ד"ר צור שלום רב אני בן 25 ולאורך חיי סבלתי מ2 שיניים מאוד עקומות והחלטתי שהגיע הזמן לטפל. לאחר אבחון של אורתודנט החלטנו ביחד מפאת גילי כי ישנה אפשרות לטיפול קצר בשיניים הקדמיות. וכך היה אני נמצא בתהליך כבר 3 חודשים. הבעיה שאני מרגיש טיפה לא נח עם זה ובמיוחד בדיבור אני מרגיש שההגייה המדויקת קצת נעלמה לי ואני בולע מילים ולפעמים לא הכי ברור. מדובר על משהו עדין לא בעיה חמורה. שאלתי היא האם זה משהו שהגוף מתרגל האם יש סיבה לדאגה ולמחשבה שהטיפול לא טוב. ואם יש מקום לקלינאית תקשורת אודה על תגובתך

שלום מתן. שינויים בהיגוי בדרך כלל עוברים בשבועות הראשונים לאחר הסתגלות השפתיים לסמכים המודבקים לשיניים. שינוי ביישור שיניים הגורם לפער ומרחק מוגדל בין השיניים העליונות לתחתונות יכול להוות בעיה הסתגלותית גדולה יותר ושינוי בדיבור. לכן תתייעץ עם הרופא המטפל לגבי השינוי הצפוי בטיפול. בברכה. ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים