מציצת אצבע- שיניים בולטות

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

12/12/2020 | 13:54 | מאת: גלי

שלום רב, יש לי תינוק קטן בן שנה ושלושה חודשים. מרגע לידתו הוא מוצץ אצבע. בהתחלה ניסיתי לתת לו מוצץ במקום אבל הוא לא רצה בשום אופן. כרגע יצאו לו שיניים בלסת העליונה ובלסת התחתונה. שמתי לב שהשיניים בלסת העליונה בולטות ושהלסת יותר בולטת ולא נסגרת ממש על הלסת התחתונה. האם זה קרה בגלל מציצת אצבע או בגלל גנטיקה או פשוט מבנה מולד? כמובן שאעשה מאמץ לגמול אותו במהרה ממציצת האצבע. אשמח לתשובתך

שלום גלי רצוי עד גיל 3-4 להגמל מאצבע או מוצץ. בגיל שהילד מתחיל להבין את הבעיה של המוצץ או האצבע זה הזמן לנסות לשנות. בגיל שנה-שנה וחצי אין לכך עדין משמעות. הגדילה תוכל לשפר את הנזק הקטן בתנאי שההפסקה תהיה בגיל 3-4. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים