שן חותכת זזה לאחר יישור

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

11/11/2020 | 22:26 | מאת: אמיר

עברתי ישור שיניים לפני 17 שנה עם קיבוע קבוע למטה ולמעלה. לאחרונה שמתי לב שהחותכת התחתונה זזה קצת פנימה. מה האופציות שלי היום? יישור מלא מחדש? אפשר לבצע משהו נקודתי? איך השן זזה כאשר יש עליה קיבוע קבוע? היום אני בן 38. השאלה האם שווה להכנס לסיפור הזה בגיל הזה בהנחה ששאר השיניים במצב טוב והמראה הכללי טוב.

שלום אמיר לפעמים יש תזוז למרות הקיבוע. יכולות להיות מספר סיבות. חוט הקיבוע התעוות מעט בגלל לחץ שהופעל עליו, הסגר עם השיניים העליונות יוצר לחץ נקודתי על השן הזו, הדבק השתחרר מעט, לחץ של השיניים האחוריות המוקרן קדימה . ניתן לתקן בעיה כזו בטיפול נקודתי קצר. ישנן מספר דרכים ומכשירים. תגש ליעוץ למומחה לאורתודונטיה ויציגו לך את האפשרויות הקיימות. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים