אסימטריות ועצם לחי שקועה

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

11/10/2020 | 23:28 | מאת: בוריס

שלום רב, לאחרונה שמתי לב לאסימטריות בפנים ובחלל הפה. צד אחד הוא מפותח יותר והלחי בצד הזה יותר בולטת מהשנייה וכמו כן העין בצד הזה יותר גבוה מבצד השני, עוד עניין הוא שהחיוך שלי הולך באלכסון מהצד הפחות מפותח ליותר מפותח, כלומר הצד הפחות מפותח טיפה יותר גבוה מהצד המפותח. עוד דבר ששמתי לב אליו הוא שקשת השיניים בצד הפחות מפותח הוא פחות רחב וזה גורם לצד הזה להיות יותר צר. יש פתרונות לבעיות אלו?

שלום בוריס אם השינוי מתרחש לאחרונה הרי שיש צורך לבדוק זאת ואפילו מהר. אם זו אסימטריה שהיתה תמיד אז יש לבדוק מה מקורה. האם נובעת ממבנה מולד או בעקבות חבלה כלשהי. חלק מהאסימטריה נתנת לתיקון גם ביישור שיניים ולסתות,כמו הצרות של צד אחד בפה. יעוץ אצל מומחה ליישור שיניים יתן לך תשובה מה מהבעיות בר תיקון ובאיזה אופן. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים