תיקון מנשך, הזזה קטנה של השיניים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

29/09/2020 | 11:22 | מאת: דורין

שלום, עשיתי טיפול אורתודנטי קצר עם גשר בשתי לסתות (10 חודשים בערך) רק בשביל לתקן מעט את המנשך שלי - היה לי מנשך מעט פתוח והמגעים של החותכות לא היו 100% אך קשת השיניים הייתה ישרה והשניים לא היו עקומות. האורתודנט היה צריך לעשות רק אקסטרוזיה לא גדולה מאוד של החותכות התחתונות וכך המנשך תוקן. האורתודנט טען כי אני לא צריכה קיבוע מתכת קבוע מאחורי החותכות התחתונות אלא פלטה למעלה ולמטה בלבד. שאלתי אותו האם השיניים יזוזו בלי הקיבוע והוא ענה שהם ׳לא יזוזו כי הם היו ישרות גם בהתחלה׳ והוא עוד אמר שבמקרה שלי אני צריכה פלטה נשלפת ללילה בלבד. אני עדיין מפחדת שהשיניים יזוזו. האם במקרה שלי שמים בכל מקרה קיבוע קבוע או שלא צריך? אשמח ליעוץ, תודה מראש

שלום דורין כשיש מנשך פתוח הלשון בד"כ מהווה חלק מהגורם. יש להתיחס לכך גם כי הלשון יכולה לגרום לפתיחת המנשך מחדש. אני חושב שפלטה אכן יכולה להיות טובה יותר.ההתנגדות שלה ללשון גדולה משך הקיבוע. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים