בקיעת טוחנות תוך כדי טיפול

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

14/06/2020 | 22:35 | מאת: יעל

שלום, בני בן ה 14 החל טיפול אורטודנטי בינואר האחרון. החל להרכיב רסן בלילות על מנת לרווח לסת עליונה. בערך שבועיים אחרי התחלת הרסן, החל לסבול כאבים חזקים שבגינם הסיר את הרסן לחלוטין. כחודשיים לאחר מכן ביקרנו במכבידנט ושם נאמר לנו כי יש לו בקיעה של שיניים טוחנות עליונות . הכאב נרגע לשבועיים שלושה ושוב חזר בדרך כלל לאחר פעילות ספורטיבית מאומצת. ביקרנו אצל האורטודנטית והיא תיאמה לנו תור להרכבת הטבעות בשיניים עליונות לעוד כחודש מהיום. עדיין יש כאבים ומאחר והוא אמור להרכיב את הרסן עד הטבעות אני לא יודעת מה עלינו לעשות . אינני רוצה להגיע להרכבת הטבעות כאשר הוא עדיין סובל כאבים בגלל המשך בקיעת שיניים. מדוע השיניים עדיין כואבות לו אם הבקיעה הסתיימה ?

שלום יעל מכשיר ה"רסן" אמור ללחוץ ולא לכאוב. להערכתי אם יש כאב רצוי שלא להרכיב ולהגיע לכיוון של הרסן. אפשר גם לנסות להפחית שעות ולראות אם כואב. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים