האם יישור שיניים חוזר לאדם עם שחיקת שיניים ונסיגת חניכיים בעייתי?

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

08/06/2020 | 00:20 | מאת: ש.

שלום, יש לי שחיקת שיניים כבר כמה שנים ועשו לי סד לילה לא מזמן, אמרה לי הרופאה שהשחיקה ברמה לא קטנה וכבר הגעתי לחומר שמתחת לאימייל על ידי השחיקה, יש לי גם קצת נסיגת חניכיים. עברתי בילדותי יישור שיניים, לצערי כיום השיניים שוב בולטות, הקדמיות בעיקר (אני בת 32 היום). חשבתי אולי לעבור שוב יישור שיניים. האם יישור שיניים במצב כמו זה, עלול להחליש עוד יותר את השיניים, לאדם שכבר שחק די הרבה את שיניו וגם ככה יכול להיות שנחלשו מהשחיקה??? כלומר גם ככה אמרו לי שמי ששוחק את שיניו לאורך שנים, עלול לאבד שיניים בעתיד מכך שהם נחלשות, האם יישור שיניים עלול להוסיף ולהחליש עוד את השיניים היות וזה דוחף אותם וכו'? תודה רבה

שלום השיניים השחוקות לא מונעות לעבור יישור שיניים נוסף. חשוב לבדור ששורשי השיניים תקינים ורמת העצם המחזיקה טובה.במידה והם תקינים אפשר לבצע טיפול אורתודונטי. השחיקה כשלעצמה אינה מונעת תזוזה של השיניים לצורך טיפול אורתודונטי. בברכה ד"ר צור בברכה

21/06/2020 | 14:43 | מאת: ש.

תודה, והאם יישור שיניים שכזה במידה ורמת העצם תקינה והשורשים תקינים, עלול להחליש את השורשים ואת העצם?

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים