שן כלואה אצל ילדה בת 7

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

10/05/2020 | 21:45 | מאת: בוריס

שלום רב, בתי בת ה-7 עברה עקירת שן חלבית לפני חצי שנה עקב דלקת בשן שהשחירה. במקומה היתה אמורה לצאת שן חדשה אבל היא טרם בקעה ומסתבר שהשן היא שן כלואה. הגענו ליעוץ אורטודנטי ונאמר לנו שבצילום רואים משהו מוזר בשן הכלואה (צילום מצורף) ושעלינו לבצע סיטי לפני התחלת טיפול של פינוי מקום לשן הכלואה ובהמשך (כנראה) משיכתה בפעולה כירורגית. הסיבה לתצלום הסיטי - אורטודנטית רואה משהו חשוד בשן (שורש?) בצורת משולש. שאלתי היא - האם זהו הטיפול הנכון? האם תצלום הסיטי חובה? הילדה עברה מעל 3 צילומים (כולל פנורמי) בשנה האחרונה ואנו חוששים מכמות הקרינה שהילדה נחשפת אליה. מצורפים צילומים לעיון. תודה רבה.

10/05/2020 | 22:00 | מאת: בוריס

מצרף תצלומים.

שלום בוריס אני לא רואה צילום מצורף. לעיתים צריך את הסיטי כדי לוודא את יחסי השורשים והשן הכלואה , או לוודא אם לשן הכלואה יש בכלל שורש מתפתח. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים