מנח לשון בעת מנוחה

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

15/03/2020 | 09:55 | מאת: דניאל

שלום רב, שמעתי שיש דבר כזה שנקרא מנח לשון תקין בו הלשון צריכה להיות דבוקה לחיך על מנת לתמוך במקסילה (בזמן מנוחה). האם יש אמת בדבר?

שלום דניאל החלק הקדמי של הלשון- הקצה- צריך לגעת החיך , בחלק הקדמי, מעט מאחורי החותכות המרכזיות העליונות. יש אזור קדמי בחיך המכונה -פפילה, נפיחות קלה קדמית, שם קצה הלשון אמור להיות. באופן זה הלשון לא דוחפת את השיניים קדימה ולא יוצרת מנשך פתוח, והלשון מאפשרת שמירה על חיך רחב ותקין. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים