אי צירוף הטוחנת האחרונה בטיפול

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

16/01/2020 | 20:06 | מאת: רונה

שלום אני בת 17 עוברת יישור שיניים רגיל. יש לי גשר למעלה ולאחרונה שמו לי למעטה ושמתי לב שבלסת התחתונה שלי יש קוביות על כל השיניים (כולל השיניים הטוחנות האחרונות) אך בלסת העליונה לא צירפו את הטוחנות האחרונות (מימין ושמאל). 1. רציתי לשאול למה האורתודנט עשה את זה ומה הם השיקולים של צירוף הטוחנות האחרונות בטיפול האורתודנטי 2. אצלי אין שיני בינה בלסת התחתונה אלא רק בלסת העליונה (מסיבה גנטית). בגלל שבלסת העליונה צריך לסגור לי המון רווחים - אני חושבת שבמידה ולא יצרפו את השיניים הטוחנות האחרונות הן תהיינה מחוץ לקשת השיניים האחידה בסוף הטיפול. כמו כן אם יצרפו אותן לדעתי תיהיה פחות סכנה לבקיעה לא תקינה של שיני הבינה שעתידות לצאת כיוון שיהיה יותר מקום. האם אתם מסכימים אם מה שאני חושבת? האם זה באמת נכון? תודה רבה מראש, רונה

שלום רונה לעיתים משיקולים של עמדת שיניים טובה לא מוסיפים את השיניים הטוחנות השניות אלא בשלב מתקדם של הטיפול. כאשר יהיה צורך בהתאמת עמדת השיניים בשתי הלסתות או צורך בסגירת רווחים יצטרך הרופא להוסיף את השיניים האחרונות. בברכה ד''ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים