תזוזת שיניים לאחר טיפול

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

23/12/2019 | 17:52 | מאת: רינת

שלום רב אני שומעת יותר ויותר על מקרים בהם שיניים זזו והתעקמו מאוד לאחר יישור שיניים, למרות הרטנציה, ואני תוהה איך זה יכול להיות? והאם כדאי לבצע יישור שיניים בכלל? אפשר בבקשה קצת הסבר על התופעה? ומה צריך לעשות בשביל שהתזוזה לא תקרה?

שלום רינת השיניים יכולות לזוז כל החיים.יש להן נטיה טבעית להצטופף. יש תקופות שהנטיה מתרחשת יותר כמו בתקופת בקיעת שיני הבינה או בתקופת ההתבגרות שהרקמות -שפתיים ולחיים פחות גמישות ויוצרות לחץ של כיווץ על השיניים. יש אנשים שהתופעה מתרחשת יותר ואחרים פחות. רק פלטה -שומר מצב לכול החיים יכול למנוע שלא תהיה אף פעם תזוזה. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים