רווח בין השיניים כתוצ מלסת תחתונה קצת פנימית. אין בעיה ויזואלית

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

05/11/2019 | 10:23 | מאת: יפעת

ילדה בת 11. פער של 9 ממ בין שינים עליונות ותחתונות כיהלסת התחתונה קצת בפנים. אין בעיה ויזואלית. אורטודהט א הציע טורו. אורטודנט ב -מכשירים אורטופדים לקידום לסתות בפועל פלטה עליונה שצריך לשטוף אחרי כל ארוחה. האם חובה לאכול איתה אם ממילא מוציאים אחרי כל ארוחה כדי לצחצח אותה ואת השיניים. בהמשך תהיה גם פלטה תחתונה שגם נשלפת. האם שתי הפלטות האלו יעילות מהטורו??? אציין כי הפלטה רואים פס מתכת בשיניים הקדמיות אך הבעיה שהפלסטיק של הפלטה מכסה את הטוחנות ואת ישר השיניים מתחת ולא מאפשר לאכול איתה. מה הבעיה להוציא אותה לארוחות? לא הצלחנו לקבל תשובה (למרות ששילמנו אלפי שקלים) ולכן מנסה פה את המומחים. המון תודה!

שלום יפעת הטורו שהציע אורתודונט א והמכשיר הפונקיונלי שהצי אורתודונט ב מטרתם לתקן את הפער הגדול בין הלסתות והשיניים. הבחירה תלויה בסוג הבעייה, מידת שיתוף הפעולה הצפויה במכשירים השונים וניסיונו של כל אחד מהרופאים עם המכשירים השונים. בהנחה שהלכת למומחה הם אמורים לדעת להשתמש בשני סוגי המכשירים. ההנחייה להשתדל לאכול עם המכשיר היא השגת שיתוף פעולה מקסימלי. לרבע שעה של האוכל אין השפעה מהותית על הטיפול. מדובר על כך שהילד יסתגל ויהיה עם המכשיר כמה שניתן יותר. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים