קיבוע בשיניים העליונות

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

08/09/2019 | 17:50 | מאת: הדר

דר שלום רב, לפני יותר מעשור עברתי יישור שיניים ,בסיום הטיפול הרופא שם לי ברזל בשיניים התחתונות אבל לא לעליונות,לעליונות יש לי פלטה,מצד שני אני מכירה אנשים שעשו יישור שיניים ואין להם פלטה אלא ברזל גם למעלה. הלכתי לאורטודנטית שלא ראתה את השיניים שלי ,רק אמרה מראש שהיא ממליצה לי לא לעשות ברזל בשיניים העליונות מאחר שהשיניים בלסת העליונה זזות וברזל לא שמים על כל השיניים ,משמע הן יזוזו לי עם השנים . רציתי לדעת מה היא דעתך בנושא והאם זה הוא סתם קיבוע של הרופאה לא לשים ברזל בעליונות למרות שאפשרי? תודה רבה

שלום הקיבוע בלסת עליונה שומר את האזור הקדמי אבל לא מונע הצרות של הקשת העליונה שיכולה להתרחש עם השנים. ההצרות משמעה שהשיניים באזור האחורי נכנסות קצת פנימה. במידה ולא היה בעיה של הצרות ראשונית אז מספיק קיבוע. אם הייתה הצרות אז רצוי פלטה ואפשר בנוסף להוסיף גם קיבוע. הקיבוע יכול להפחית את מספר הלילות שצריך לשים הפלטה. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים