קיבוע חדש אני לא מרוצה

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

20/07/2019 | 11:23 | מאת: מור

שלום! אני עם קיבוע בשיניים עליונות ותחתונות אולי 13 שנה (היה לי גשר בעבר הרחוק והיום אני בת 33) ויוצא מצב שכל שנה בערך אני צריכה לגשת אל האורטודנט לגבי הקיבוע העליון בלבד. אני רוצה לציין שהקיבוע התחתון בחיים ומעולם לא עשה לי בעיות ולעומתו הקיבוע העליון תמיד עשה לי בעיות- מידי שנה אני חוזרת אל הרופא שיוסיף דבק או שישייף את הקיבוע עצמו (הברזל) היות וזה היה שורט אותי בצד ימין ויוצא מצב שאני גם משלמת עבור דבק או שיוף לא מעט כסף. אז החלטתי שישימו לי קיבוע חדש וכך עשו לי ביום חמישי אך אינני מרוצה מן הקיבוע החדש: ראשית, הקיבועים שהיו לי לפני הם היו פשוט חתיכת ברזל, פס רגיל של ברזל והוא היה באמצע השיניים הקדמיות. ועכשיו הרופאה אמרה לי שלא משתמים בו יותר, שיש ברזל אחר שהוא לא פס, הוא בעצם גם פס ברזל אבל גוזרים אותו מתוך הגלגל שבו הוא נמצא(כמו חוט תפירה) וגם ראיתי שהברזל עצמו הוא לא חלק- הוא עיגולים עיגולים, כמו הספרה 8- אחד מתחת לשנייה אני מקווה מקווה שהבנת למה אני מתכוונת. הוא לא פס ישר וזהו. סוג של פיתולים פיתולים. בכל מקרה היא טענה שלא משתמשים בברזל שהיה לי בעבר שלקחו מידות(לא זכור לי בכלל שלקחו לי מידות אז בזמנו לברזל כה פשוט). אני ממש לא מרוצה מן התוצאה כי קודם כל היא הדביקה לי אותו ממש למטה- מאוד קרוב לחניכיים, ממש על הרווחים בין השינייםולא באמצע השיניים כמו שהיה לי בעבר, שנית, בצד ימין בשן הראשונה של ההדבקה הדבק שם מאוד בולט ונראה כגוש גבוה מאוד ובשאר השיניים כל הדבק הוא יחסית שטוח ( שגם שם מציק לי כי אני מרגישה סוג של לכלוכים בין השיניים וחשבתי שנתקע לי שם אוכל ואין כלום). ובשן הזאת הכי ימנית יש ממש גוש גדול של דבק שעליו הקיבוע נדבק ויוצר מצב שהקיבוע בולט שם החוצה ולא עגול כמו קשת בגלל המצב הזה. אני לא מבינה למה היא לא השטיחה את הדבק הזה? זה לא משהו שהיא הייתה צריכה לעשות? ולגבי הליכלולים שאני מרגישה בין השיניים אני לא יודעת אם זה הדבק או שזה הסוג של הברזל הזה שהוא מפותל? הרופאה הזאת מקבלת רק בימי חמישי אז ככה שאני צריכה לחכות אבל הייתי רוצה לשמוע את דעתך בנושא לגבי ההדבקה היותר מידי קרובה לחניכיים האם זה תקין? והגוש דבק בצד ימין.- הוא גבוה כמו הר רק שם. האם ניתן לשייף או שעליה להוציא את הקיבוע רק בצד זה ולשים דבק מחדש? אני חוששת שהתוצאה תהיה הרסנית יותר ממה שעכשיו אז ככה ששוקלת אם בכלל לגעת. ואני יודעת שדבק גם נשחק עם הזמן אבל אני לא חושבת שהוא ישחק היות ויש שם גוש מאוד עבה וגדול. רציתי לשאול בנוסף- האם יכול להיות תזוזה של השיניים לאחר קיבוע חדש? תודה

שלום יתכן ומיקמו את הקיבוע קרוב יותר לחניכיים כדי להתרחק מהשיניים התחתונות לעתים השיניים התחתונות פוגעות בקיבוע העליון וגורמות לו להישבר. במקום של הדבק העבה יתכן ואפשר ללטש מעט וזה יתן לך הרגשה יותר טובה עם הלשון. לעתים בגלל במיקום החדש יש הרגשה לא נוחה בהתחלה עד שמתרגלים. לא אמורה להיות תזוזה של השיניים בגלל קיבוע חדש. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים