האם השיניים צריכות/יכולות להיות מושלמות לגמרי אחרי טיפול? מה לעשות -

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

23/06/2019 | 10:47 | מאת: אנה

שלום. אני בת 16 וחצי. אני בטיפול אורתודנטי של יישור שיניים (בעיקר עם גשר) כבר 3 שנים. האורתודנט כבר קיבע לי את השיניים התחתונות, ורצה לקבע את העליונות, אבל אמרתי לו שיש רווח. הוא סגר אותו. בפגישה הבאה רצה שוב לשים קיבוע. אמרתי לו שיש שתי שיניים שיותר ארוכות מהשיניים הסימטריות להן. עשה לי משהו בגשר ועכשיו אני כמה ימים אח"כ. עדיין יש בעיות: 1. נראה שיש 2 שיניים שיותר משוכות למטה ביחס לשתי המקבילות (אני מדברת על 4 הקדמיות העליונות). 2. קו האמצע של השיניים העליונות, קו האמצע של השיניים התחתונות וקו האמצע של האף לא ממש באותו קו. יש משהו לעשות עם 2 הבעיות האלה? כדאי בכ לל לשאול? זה משמעותי? מקווה שהבנתם את המצוקה שלי... אני פשוט מרגישה שאחרי כ"כ הרבה כסף ושנים אני צריכה תוצאה מ-ו-ש-ל-מ-ת אבל אולי אי אפשר? תודה! רבה!

שלום שתי השיניים המרכזיות צריכות להיות באותו גובה בקצה, ושתי השיניים הימנית והשמאלית לשתי המרכזיות אמורות להיות קצרות במעט. רצוי שקו אצמע עליון יהיה במרכז השפה העליונה. האף יכול להיות עם סטייה ולכן בודקים את השפה העליונה. קו האמצע התחתון , רצוי שיהיה עם קו האצמע העליון אבל לא תמיד ניתן לקבל זאת. יש לפעמים פער ברוחב השיניים העליונות והתחתונות, בעייה שלא מאפשרת לקוי האמצע להתאזן, אלא אם מוותרים על דברים אחרים כמו הסגר של השיניים. מקווה שעזרתי לך להבין. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים