איך יידור שיניים פועל

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

07/05/2019 | 22:24 | מאת: נדב

שלום זמן רב תהיתי לעצמי איך השיניים מתיישרות במהלך יישור - הרי סתם חוט ברזל וגומיות לא באמת מזיזות משהו אז מאיפה בא הלחץ שמזיז את השיניים? ידוע לי שתהליך היישור מערב גם טבעות ששמים מסביב לשני הטוחנות הסופיות בכל צד של הלסת - האם לשם החוט מתחבר ומשם מגיע הלחץ הדרוש שמיישר את קשת השיניים? או שהלחץ מגיע ממקום אחר? אשמח להסבר תודה מראש

שלום נדב החוט העדין שמחובר באמצעות הסמכים גורם לשיניים לזוז. כח חלש לאורך זמן ממושך גורם לשן לזוז. העצם ורקמת החניכיים מגיבים לגירוי ונוצר תהליך של ספיגה ובניית עצם סביב שורש השן. זה תמצית התהליך. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים