גשר אורתודונטי על כתרים זמניים

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

16/10/2017 | 14:14 | מאת: amit

קצת רקע על מצבי- עקב ציסטות שהיו לי מעל השיניים הקדמיות יש לי גשר של 5 כתרים על השיניים הקדמיות ועל הניב השמאלי (כי את השן שבין הקידמית לניב עקרו לי בגלל הציסטות). כאשר התחלתי את הטיפול האורתודונטי הפרידו לי שתי שיניים מהגשר והשאירו לי שלוש שיניים מחוברות (מעל השן החסרה). כיום חצי שנה אחרי תחילת הטיפול אני מאוד לא מרוצה מהצורה שנהייתה לי מהשיניים, הצרו לי אותם בצד שאחרי הגשר יותר מידי (כי הגשר הזמני עצמו קצת צר כי הוא לפי מיקום השיניים לפני תחילת הטיפול והרופא מסתמך על הגשר הקבוע כדי לסדר את השיניים מסביב בהתאם) ועכשיו זה יצר לי אסימטריה של הפה וצד אחד נמוך יותר מהשני עקב זאת. השאלה שלי היא- האם אני יכולה לבקש מהרופא שלי עכשיו שיפריד את הכתרים של הגשר (ויתלה את השן החסרה על הגשר כמו שהרופא המשקם רצה מההתחלה) וככה אני אוכל לעבור טיפול אורתודונטי רגיל בלי צורך להסתמך על צורת גשר הכתרים אלא לסדר את השיניים לפי הצורה של הלסת כמו בטיפול רגיל?

שלום עמית ניתן להפריד כל כתר בניפרד . לגבי השן החסרה ,ניתן לתלות את הכתר על החוט או להשאיר אותו מחובר לאחת מהשיניים הצמודות לו. אם זו היתה כוונת הרופא המשקם אז זה הפתרון הרצוי לדעתי אלא אם יש סיבה אחרת מיוחדת שהאורתודונט ראה. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים