קיבוע בשיניים עליונות

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

15/10/2017 | 12:48 | מאת: רוני

שלום רב' היה לי קוביות במשך שנתיים וחצי בערך ולאחר מכן שמו לי קיבוע. אחרי 10 שנים שהקיבוע היה עליי בלי שום תזוזות או שברים ב"ה. היה לי חור בשן קדמית שהצריך טיפול שורש, רופא השיניים אמר שאם יש לי קיבוע כבר 10 שנים אין צורך בו יותר והוריד לי אותו,(אצייו שהוא לא אורטודנט) התייעצתי עם בן דוד שהוא רופא שיניים במקצועו וסיים את לימודי האורטודנטיה, והוא אמר לי שקיבוע זה לכל החיים! החזרתי את הקיבוע והפעם הדביקו לי אותו ממש למעלה, קודם זה היה באמצע השן, ומאז (עברה שנה) ניהיו לי 4 חורים בשיניים הקידמיות, וזה בוודאות בגלל שנתקע לי כל הזמן אוכל בקיבוע, מה שלא היה קורה בקיבוע הקודם, אציין שאני מצחצחת שיניים בקפידה, אבל זה לא נראה עוזר... מה כדאי לעשות?! -לבקש שישימו לי את הקיבוע באמצע השן כמו שהיה לי קודם.? או שאפשר להוריד לגמרי את הקיבוע כי 10 שנים זה מספיק.. אני ממש עובדת עצות, לא בא לי לבקר כל כך הרבה אצל רופא שיניים, היו לי שיניים חזקות, והכל השתבש מאז...

שלום רוני חשוב להסתכל על התמונות הראשוניות לפני תהליך יישור השיניים. על סמך תמונות אלה האורתודונט מניח מה השינויים הצפויים לעתיד. מעבר לכך יש נטייה לשיניים להצטופף מעט במהלך החיים. מטרת הקיבוע להתנגד לתהליכי השינויים בין אם על רקע של שינויים טבעיים או על רקע של נטייה של השיניים להצטופף. לכן יש צורך בשמירת מצב ארוכה. מיקום הקיבוע גבוהה כלפי החניכיים מאפשר לנקות עם חוט דנטלי טוב יותר. מצד שני יתכן ויותר אוכל מצטבר במידי. לכן אין לכך תשובה חד משמעית. אפשר להכין פלטה -אסיקס- שקופה ללילה ולשים אותה 2-3 פעמים בשבוע במקום הקיבוע. מקווה שעזרתי. ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים