אורטודנט - התחלה איך

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

12/09/2017 | 21:47 | מאת: אורי

שלום רב, לבתי יש צורך/אפשרות להתחיל ביישור שיניים (המצב אינו רע ככ לכן לבחיתנו). אציין כי ברשותנו צילום פנורמי שנעשה לפני כשנה וחצי. הלכנו לשמוע 2 חוות דעת: הרופא הראשון קרא להתחיל בתהליך של סדרת צילומי רנטגן גדולה (כולל צילום פנורמי נוסף) ואז תותקן פלטה שקופה (שיש צורך להוריד בשעת האוכל) וכעבור תקופה יתחיל תהליך היישור בברזלים. הרופא השני טען שאין צורך באף צילום רנטגן נוסף, שמספיק אותו צילום פנורמי לפני שנה וחצי ושהוא מתחיל מיד עם הברזלים ולאחריהם קיבוע..למי להאמין? האם יש צורך או אין צורך גם בסדרת צילומי רנטגן? המון תודה!!

שלום להערכתי תלוי בגיל המטופל בכדי לקבוע האם נחוץ צילום פנורמי נוסף לפני הטיפול האורתודונטי. יש צורך בסידרת צילומים בנוסף לצילום הפנורמי לפני תחילת הטיפול. מאחר ואנחנו משתדלים להמעיט בצילומי רנטגן ככל שניתן כדי להקטין את כמות הקרינה שהמטופל עובר ,יש אכן להאריך האם חיוני צילום פנורמי נוסף או שמספיקים ההשלמות הנוספות בלבד. נושא שימוש בפלטה בשלב ראשון ואח"כ סמכים להמשך טיפול או להתחיל מיד עם סמכים זו שאלה של דרך הטיפול של הרופא המומחה. רצוי להבין מה המטרה שרוצה כל אחד מהרופאים להשיג בדרך הטיפול שלו. שנה טובה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים