עקירת שיניים חלביות וטיפול בלסת

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

12/06/2017 | 12:22 | מאת: חגית

שלום, הבן שלי בן 11 ויש לו שיניים עליונות בולטות. בנוסף 12 שיני חלב שטרם נפלו. נאמר לי כי עדיף לטפל בלסת עד גיל 14 ולכן יש לעקור שיניים חלביות בינתיים. אשמח לשמוע דעתך בעניין האם אכן חלון הזדמנויות הוא עד לגיל 14? האם עקירת השיניים באמת תגרום לצמיחה מהירה של שיניים קבועות ולא כדאי לחכות לנשירה טבעית של השיניים? אציין, כי לאחר צילום השיניים הקבועות קיימות . בתודה מראש שאלתי בפורום ולא נענתי.

שלום חגית במידה והשיניים מאוד בולטות ניתן להתחיל שלב א של טיפול. לתקן את בליטת השיניים והלסת בלי לעקור את שיני החלב. גיל 11 הינו גיל מוקדם בדרך כלל לטיפול כללי מלא. עקירה של שן חלב יכולה לזרז את בקיעת השיניים הקבועות אם הן התפתחו מספיק והן כבר בשלות לבקוע. אבל כפי שאמרתי בגיל 11 אין סיבה מצדקת לעקור את כל שיני החלב. בברכה ד"ר צור

15/06/2017 | 13:13 | מאת: חגית

תודה על תשובתך. הסיבה שהוא רוצה לעקור הינה כי לטענתו ניתן עד גיל 14 לבצע טיפול בלסת והוא לא יכול להשתמש בפלטה כי אין לו שיניים להיאחז ואי אפשר באמצע הטיפול שהשיניים יפלו. מדובר על עקירת 8 שיניים , 2 בכל צד, אותם שיניים שהוא צריך לפלטה. אודה לתשובתך באם תשתנה.

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים