יישור שיניים ואלרגיה

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

09/05/2017 | 23:50 | מאת: תמר

היי, אולי חוכמת ההמונים תפתור לי את מה שהרופאים לא מצליחים. אני בת 22 ומזה מספר שנים יש לי דלקת חניכיים כרונית (מאז הגשר בשיניים), אין לי סתימות כלל למעט אחת (כל החיים, כולל שיני חלב ושיניים קבועות) - הלכתי לרופא שיניים, לרופא חניכיים, בדקו לי עם צילום- אין לי דלקת במצב מתקדם ולא ״כיסים״ כפי שהרופאים קוראים לכך. המצב שלי מוגדר כרוני וקל. אני מנסה להבין למה למרות השקעה לא קטנה בטיפוח הפה אין תוצאות. אני מקפידה ללכת לשיננית מדי 4 חודשים, יש לי מברשת חשמלית, רגילה, קיסמי שיניים מיוחדים ומי פה. ולא- אני לא מצחצחת באגרסיביות. השיננית שלי העלתה בפעם האחרונה אופציה שאולי יש לי אלרגיה לקיבוע בשיניים (אצלי יש גם למעלה וגם למטה). האם יש אלרגיה כזו למתכת שגורמת לדלקת חניכיים כרונית? אני לא יודעת פשוט מה עוד אפשר לעשות על מנת שזה יעבור.

שלום אני מניח שגם האורתודונט וגם רופא החניכיים בדקו את הקיבוע, כך שאין מגע של החוט או של הדבק עם החניכיים. במידה ומיקום הקיבוע תקין ודלקת החניכיים נמצאת באזורים המרוחקים מהקיבוע ניתן להסיק שאין קשר ביניהם. אלרגיה לקיבוע צריכה להיות במקרה שיש אלרגיה למתכות. תוכלי לבדוק זאת אצל אלרגולוג. בברכה. ד,ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים