האם מוצץ יכול לשנות מבנה לסת לרעה?

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

16/04/2017 | 18:30 | מאת: סיון

שלום, בתי בת 7 חודשים ואנו שומעים לאחרונה מחברים רבים שהם לא מחליפים את המוצצים שלילדים שלהם, הכוונה היא שהם לא מתקדמים ממידה 0-6 חודשים ל6-12 בגלל שהחלפת המוצץ ועצם זה שהוא יותר גדול עלול לפגוע במבנה הלסת. ניסינו למצוא על הנושא קצת מידע אך ללא הצלחה. אשמח לדעתכם במידה ויש בנושא. תודה מראש, סיון.

שלום סיוון. המוצץ מהווה תחליף ללדברים אחרים. הוא אינו תורם להתפתחות הלסתות והשיניים ומפריע ליצירת סביבה תיפקודית נכונה של השפתיים והלשון. לכן ,רצוי להקטין את זמן השימוש במוצץ, וככל שיהיה קטן הנזק שייצור יקטן. התאור הנ"ל עוזר להבין שככול שהמוצץ קטן השפעתו השלילית קטנה יותר ואולי גם יעזור לילד לסיים את ההרגל מוקדם יותר. בברכה ד"ר צור

18/04/2017 | 20:29 | מאת: סיון

אוקי, תודה רבה!!

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים