מנשך קדמי

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

13/03/2017 | 19:26 | מאת: נתנאל

שלום אני שנה וחצי עם גשר . במהלכו שמתי גומיות לסגירת המנשך הקדמי. זה אמנם עזר קצת אך עדיין השיניים העליונות לא באמת מכסות את השיניים התחתונות במחציתם או אפילו רבע מהם שכן ככה אמור להיות הדבר במצב נורמלי. האם מצב זה נחשב תקין?

שלום נתנאל כאשר מתחילים את הטיפול עם מנשך פתוח יש לכך מספר סיבות. יכול להיות שיש לך דחיפת לשון קדמית, או שהיה הרגל של מציצת אצבע בעבר,או מבנה לקוי של עצמות הלסת ואולי שילוב שלהם. סגירת מנשך פתוח תלויה בשינוי הרגל הלשון הקדמית במידה וההרגל קיים. התוצאה הסופית לא אמורה להגיע לחפיפה של חצי כותרת.חפיפה של רבע כותרת יכולה בהחלט להיות תקינה. בברכה. ד"ר צור

16/03/2017 | 14:34 | מאת: נתנאל

אולי לא הסברתי את עצמי נכון. לא היה לי מנשך פתוח לעולם. בעקבות הרחבת הלסת על ידי הגשר נוצר לי מנשך פתוח קצת . אין לי נטייה עם לשון, זה אך ורק בגלל הגשר. והם אפילו לא מכסות רבע. מכסות קו ממש ממש קטן ויש אפילו שן ששמאלית לשן השמאלית הקדמית שבכלל לא מכסה את התחתונה שמתחתיה

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים