רווח בשיניים הקידמיות

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

21/01/2017 | 15:28 | מאת: מאי

שלום רב, שמי מאי ואני בת 27. לאחרונה ביצעתי הרבה טיפולי שיניים (טיפולי שורש) ושתי עקירות כירורגיות של שיני בינה עליונות. שמתי לב כי בין שתי השיניים הקידמיות בפה נפתח רווח. השוואתי בין צילום עדכני לפני צילום מלפני שנה ואכן יש הבדל משמעותי. הראתי את הצילומים לרופא השיניים שלי ואין לו הסבר לזה. כמו כן, הוא שלל דלקת חניכיים וכיסים. ראוי לציין אולי כי לאחרונה עברתי לידה ומעולם לא הייתי עם גשר בשיניים, השיניים שלי ישרות ומסודרות. אני מאוד מודאגת, מאחר והתייעצתי עם מספר רופאים כללים, שאכן היו מופתעים, אבל לכולם אין הסבר. אשמח להתייעץ. העיניין מטריד אותי מאוד מאחר ואני חוששת שמא הרווח יפתח עוד יותר. תודה

שלום מאי יכולים להיות לכך מספר הסברים. 1.דחיפה של השיניים התחתונות מהצד הפנימי של השיניים העליונות. דחיפה הנובעת מלחץ של שיניים אחוריות תחתונות בכיוון קידמי. 2. שינוי סיגרי הנובע מטיפולי השיניים שעברת שהביא בסופו של דבר לעודף מגע בין השיניים הקדמיות התחתונות לשיניים העליונות. 3. אם בתקופת ההריון החניכיים היו נפוחות , הלחץ שלהם גם יכול לגרום לפתיחת רווח. ניתן כמובן לטפל ולסגור את הרווח בטיפול אורתודונטי. בברכה. ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים