התייעצות לגבי בדיקת מי שפיר

דיון מתוך פורום  תרומת ביציות

03/09/2013 | 11:36 | מאת: רוית

בדיקת שקיפות עורפית יצאה טובה ברוך השם. ואני רוצה לעשות את בדיקת הדם הגנטית שעושים במקום בדיקת מי שפיר. השאלה היא האם באמת ניתן להסתמך על שתי הבדיקות האלה במאה אחוז אם הן יוצאות תקינות, ואז באמת לא לבצע בדיקת מי שפיר? אני בשמירת הריון ועם תאומים, זה חשוב לציין. גם דיברתי עם חברה טובה, היא אמרה לי שבדיקת המי שפיר כן כואבת, והמחט עבה וזה כן כואב. ואצלי סף הרגישות הוא נורא גבוה, כל דבר כואב לי יותר מאשר לאחרות.

בדיקת הדם שבודקת DNA עוברי בדם האם שוללת בוודאות גבוה מאד את האפשרות של תסמונת דאון. חלק מהמעבדות גם נותנות תשובה לתאומים (במחיר של הבדיקה הרגילה). עם זאת, בדיקת מי השפיר היא בדיקה שמאפשרת לשלול יותר בעיות גנטיות, במיוחד עם עושים צ'יפ גנטי (שמחירו גבוה מאד וכפול בתאומים). אני לא חושב שמרבית הנשים רואים בבדיקה ככואבת במיוחד.

מנהל פורום תרומת ביציות