כאבי ראש ממושכים.זקוקים לעזרה דחופה!

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

18/08/2016 | 12:52 | מאת: דינה

שלום רב! בני בן 20,חייל.סובל מספר שנים ממיגרנה ויתר לחץ דם מאוזן ע''י וזודיפ קומבו התקפי המיגרנה היו קצרים,בעיקר אחרי מאמץ פיזי נדירים,עברו תוך יממה בלבד.בדרך כלל הכאב היה ממוקד בחלק הקדמי של הראש.לפני 4 שנים נעשה MRI שהיה תקין. לפני שלושה שבועות בני רץ לקומה חמישית ללא מעלית והתחילו לו כאב ראש עז ובחילות.אחרי מספר ימים הכאב נרגע.שבוע אחרי בני נאלץ לא לישון בלילה,כי היה בבית חולים ליד אביו שעבר ניתוח.כשחזר אחרי הלילה ללא שינה הביתה,באמצע הדרך ,בנהיגה התחילו לו כאבי ראש עזים,בחילות והקאות.מאז כאבי ראש לא נפסקו.הכאב ממוקד בחלק האחורי של הראש מצד ימין.חשוב לציין שלחץ דם כל הזמן תקין. היינו פעמיים במיון,עשו לו ספירת דם וכימיה,סי-טי ראש-ללא ממצא חריג. שום טיפול שמציעים לנו לא עזר:אקמול,אקמול -פוקוס,וולטרן,פנרגן,ריזאלט.בני טופל ע''י המומחה לדיקור. הכאבים נמשכים ובני לא יכול לתפקד לא בצבא ולא בבית.כשהוא שוכב המצב סביר,אך כשיושב ועומד ישר מרגיש את הלחץ בעורף ומתפתח כאב חזק. אודה לך מאוד על המלצתך.האם יש צורך לעשות בדיקות נוספות?האם יש תרופות שאמורות לעזור במצב כזה חריף? אני מבינה שיש כדורים למניעה,אבל על בני לצאת קודם כל מהמצב כזה חריף של הכאבים יום-יומיים. בתודה ובברכה, דינה

שלום דינה כאבי ראש המתפתחים בישיבה ועמידה וחולפים בשכיבה אופיניים לכאב ראש עקב לחץ נמוך של נוזל השדרה (low pressure headache) נובע מנזילה כלשהי של נוזל השדרה. במקרים אלה יש לאשפז במח' נוירולוגית למדוד לחץ הנוזל ולבצע MRI לפני! הניקור המתני שמראה לעתים סימנים אופיניים.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש