פיענוח תוצאה

דיון מתוך פורום  מיגרנה וכאבי ראש

23/07/2015 | 07:07 | מאת: קארין

שלום אודה לך בפענוח תוצאת MRI ראש מדובר באשה בת 69 סריקה בתהודה מגנטית של הראש: הבדיקה בוצעה בפרוטוקול ראש בלי ועם הזרקת גדוליניום. סיבת ההפניה: בירור כאבי ראש. ברקע ידוע על פיברומיאלגיה. נעשית השוואה לבדיקת CT קודמת מתאריך 11.11.14. 1. מבנה תקין של הסינוסים, ארובות העיניים, בסיס הגולגולת והפירמידות. 2. מעבר קרניו-צרביקלי תקין. 3. מתחת לטנטוריום: פרנכימה וחדר רביעי שמורים. 4. מעל לטנטוריום: מוקדים קטנים בעלי רלקסציה מוארכת בחומר הלבן בפיזור דו-צדדי לא סימטרי, קרוב לוודאי שינויים פוסט איסכמים או וסקולופטים. לא ניתן לראותם ב- CT קודם )עקב ההבדלים ברזולוציה של שיטות ההדמיה השונות הללו(. אין סימני דימום. קיים עיכוב מינימלי בדיפוזיה במוקדים הקטנים המתוארים. 5. לאחר הזרקה של גדוליניום לוריד אין עדות להאדרה חריגה. 6. מבנה תקין של עצמות הקלבריה ושל הרקמות הרכות ההיקפיות. 7. מבנה תקין של האוכף הטורקי, תוכנו וסביבותיו. 8. מבנה תקין של ורידי המוח ללא סימני פקקת ורידית. תודה!

מתאים לגיל ללא קשר סיבתי לכאבי הראש, אם אין הפרעות אחרות בגדר הנורמה לגיל זה.

מנהל פורום מיגרנה וכאבי ראש